Connect with us

Global

[VIDEO] Budak Lelaki Menangis Gara-gara Ajar Adik Perempuan Subjek Matematik

Published

on

Ketika zaman sekolah rendah dulu, mesti korang semua pernah kan menangis time buat kerja sekolah terutamanya kalau subjek Matematik sebab tak faham macam mana nak buat kira-kira.

Lagi-lagi kalau kita kena marah dengan mak, ayah atau kakak abang yang cuba ajar kita tapi kita tetap tak faham jugak.

Namun, terbalik pula kisahnya dengan seorang budak lelaki berusia 12 tahun di China ini kerana dia pula yang menangis gara-gara mengajar adik perempuannya subjek Matematik.

Video budak lelaki tersebut menangis ketika membantu adiknya untuk siapkan kerja sekolah subjek Matematik telah tular di platform Douyin (TikTok China) selepas dirakam dan dikongsikan oleh ibunya.

Difahamkan, budak lelaki tersebut menangis kerana adik perempuannya enggan mendengar dan mengikut arahan yang diberikan untuk selesaikan tugasan Matematik tersebut.

Budak lelaki itu juga dikatakan pada mulanya mengajar adiknya dengan lembut namun akhirnya tidak dapat menahan perasaan kecewa apabila adiknya tetap enggan mendengar apa yang diajarkannya.

Dapat dilihat bahawa si ibu kemudiannya mengatakan si abang tidak boleh menjadi guru apabila dewasa kerana menangis ketika mengajar.

Video tersebut kemudiannya telah meraih sebanyak 7.5 juta tontonan dan rata-rata warganet terhibur namun dalam masa yang sama boleh faham perasaan yang dirasai oleh kanak-kanak lelaki itu.

Dia nangis sebab dia frust la kan sebab dah ajar banyak kali tapi adik dia tetap degil tak nak dengar orang cakap. Takpelah dik, nanti cuba lagi ya. 

Sumber : Lobakmerah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Global

“Kenapa jadi begini… aku selalu kena t1pu” -Tegar dih4lau keluar rumah selepas gagal bayar sewa, ibu pula sudah beberapa hari tak makan

Published

on

By

PENYANYI Tegar Septian sekali lagi berdepan dengan masalah kewangan sehingga menyebabkan dia gagal membayar sewa rumah yang turut didiami oleh kedua ibu bapanya.

Disebabkan masalah itu, pemilik rumah sewa berkenaan meminta keluarga Tegar, 22, mengosongkan premis tersebut kerana mahu diberikan kepada bakal penyewa baharu.

blank.gif

“Aku kesian dengan orang tuaku. Kalau aku tidak bayar orang tua aku mahu tidur di mana?

“Apa lagi yang harus aku lakukan? Aku harus bayar sewa rumah,” katanya.

Bekas peserta Big Stage 2022 itu berkongsi perkara tersebut menerusi beberapa hantaran di Instastory miliknya.

Menerusi paparan perbualan WhatsApp dengan ibunya, Tegar mendedahkan wanita itu tidak makan sejak beberapa hari disebabkan masalah kewangan.

Tegar hidup susah sehingga gagal bayar sewa rumah.

Dalam masa sama, Tegar juga menjelaskan antara punca dia berdepan dengan situasi sebegini adalah disebabkan sering ditipu dan tidak menerima wang royalti kerjaya seninya.

“Kenapa jadi begini… aku selalu kena tipu. Semoga anda semua faham apa maksudku. Royalti pun aku belum dapat sepenuhnya,” jelasnya.

Dalam masa sama, Tegar juga dilihat berjalan-jalan di sebuah kawasan sunyi tanpa arah tujuan susulan masalah yang dialami.

Tegar sebelum ini juga pernah menjadi perhatian ramai apabila dia dilihat kembali menjadi penyanyi jalanan dek kerana kurang tawaran persembahan.

Sumber: mStar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

Continue Reading

Global

Tak sampai sebulan kembali berbaik dengan Rizky Billar, Lesti Kejora dikatakan hamil anak kedua

Published

on

By

PASANGAN selebriti Indonesia, Lesti Kejora dan Rizky Billar kembali mendapat perhatian selepas isu rumah tangga mereka hangat diperkatakan.

Memetik laporan Detik Hot, terbaharu Lesti dikatakan sedang hamil anak kedua selepas pasangan itu mengambil keputusan kembali berbaik dan melupakan kekecohan dalam perkahwinan mereka sebelum ini.

Bagaimanapun, peguam yang mewakili Lesti iaitu Sandy Arifin enggan mengulas lebih lanjut mengenai dakwaan terbaharu berkenaan.

Lesti Kejora sedang hamil anak kedua.

Malah Sandy hanya membalas dengan senyuman ketika ditanya soalan sama ada Lesti sedang hamil atau sebaliknya.

Dalam pada itu, Sandy juga menegaskan bahawa masalah di antara Lesti dan juga suaminya, Rizky telah selesai.

“Setiap hari saya hubungi dia dan semuanya baik. Dia juga memaklumkan dalam keadaan sihat dan baik-baik sahaja,” katanya.

Sementara itu, pengurus pasangan berkenaan dikenali sebagai Aril Lobster memaklumkan tidak mengetahui tentang berita gembira itu.

“Saya tidak tahu tentang itu, kita doakan sahaja mereka,” ujarnya.

Beberapa hari lalu, Lesti juga dilihat menemani Rizky bermain bola dan pasangan berkenaan dikatakan sedang cuba memperbaiki hubungan mereka.

Lesti dan Rizky bersama anak sulung mereka, Leslar.

Untuk rekod, Rizky didakwa melakulan keg4nasan rumah tangga terhadap Lesti sehingga mem4ksanya membuat lap0ran polis.

Inslden itu turut membongkar pelbagai perkara lain tentang Rizky yang didakwa bersikap cur4ng selain didakwa pernah bergelar seorang gig0lo dan menjalinkan hubungan s0ngsang.

Bagaimanapun Lesti mengejutkan peminat apabila bertindak menarik balik laporan dibuat terhadap suaminya itu dan memutuskan untuk kembali berbaik.

Sumber : mStar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.