Connect with us

Viral

Warna bertukar putih selepas digoreng, anak was-was nak makan… Wanita sy4k bekas suami hantar daging babl!

Published

on

LULUH hati seorang insan bergelar ibu apabila menerima beberapa keping gambar dihantar anaknya melalui aplikasi WhatsApp.

Mana tidaknya, wanita dikenali sebagai Cekta Hermosa mendakwa bekas suaminya membelikan daging babl mentah untuk anak-anak mereka.

Namun ujar wanita yang berasal dari Kedah itu, dalam hal ini dia tidak mahu cepat melatah dengan menyalahkan bekas suaminya, penjual, pihak pengurusan pasar atau mana-mana pihak.

Keadaan daging mentah yang belum di masak.

“Nak kata salah pembeli sengaja beli atau salah penjual. Wallahualam. Saya ceritakan ni atas niat untuk suruh anda semua berhati-hati apabila pergi ke pasar beli daging segar yang digantung.

“Pastikan betul-betul kenal antara daging lembu dan daging ba,” tulisnya sebelum memulakan kronologi cerita.

Menerusi hantaran di Facebook, anak-anaknya meragui tentang status daging pembelian bapa mereka itu selepas warna dan teksturnya bertukar menjadi putih selepas dimasak.

Susulan itu dia mengarahkan anaknya supaya menghantar gambar daging berkenaan untuk melihat sendiri keadaannya.

“Saya tanya beberapa kenalan (bangsa) Cina dan semua jawapan yang diberi (mengatakan) itu adalah daging ba.

“Mereka larang kami supaya jangan makan,” katanya.

Susulan itu anak-anak Cekta menghantar mesej kepada bapa mereka dan mengadu tentang hal berkenaan.

Mesej antara Cekna dan anaknya.

Namun ujar Cekta, bekas suaminya memberitahu daging berkenaan dibelinya daripada seorang penjual Melayu di sebuah pasar basah di Permatang Pauh, Pulau Pinang.

Apa yang lebih menyedihkan, Cekta mendakwa suaminya naik ber4ng selepas diberitahu tentang keraguan mereka tentang daging pemberiannya.

“Anak-anak kata papa mereka makl h4mun sebab beritahu mama (Cekta). Dia kata anak-anak bodoh apabila tudvh dengan mengatakan itu adalah daging babl.

Dia kata anak-anak bod0h apabila tuduh dengan mengatakan itu adalah daging babl.

CEKNA

“Katanya anak-anak yang duduk dengan Cekta jadi bodoh. Hantar ke sekolah habiskan duit saja tapi jadi bodoh juga

“Buat malu muka dia sebab Cekta tahu bab ni,” katanya lagi.

Sehingga kini perkongsian Cekta dikongsi hampir 5,000 pelayar Facebook.

Selain itu Cekta menggesa pihak Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) supaya menjalankan siasatan di pasar basah sekiranya berlaku percampuran penjualan daging lembu dan babi.

 

Antara komen netizen.

Susulan perkongsian Cekna juga, netizen dilihat memberikan pandangan berbeza tentang status daging berkenaan.

Selain yakin bahawa ia adalah daging babi, ramai juga dalam kalangan netizen berpihak kepada bekas suami Cekna.

Mereka berkata terdapat satu bahagian daripada lembu yang kelihatan sama seperti yang dikongsikan Cekna di Facebook.

sumber: mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viral

Usia 20 tahun sudah kahwin 2 kali, janda Kuantan pilih suami baharu umur 70an… “Dia ada kereta, senang bawa Nik jalan-jalan”

Published

on

By

KETIKA usianya baru mencecah 20 tahun, wanita ini sudah dua kali berumah tangga.

Namun wanita dikenali sebagai Nik itu menjadi perhatian netizen bukan disebabkan berkahwin muda, sebaliknya kerana mengahwini warga emas dalam lingkungan 70 tahun.

Menerusi rakaman siaran langsung yang dikongsikan semula pengguna TikTok @aladamramadhan, Nik menjelaskan dia sudah biasa menjadikan lelaki berusia sebagai teman hidup.

tekan link dibawah:

TikTok @aladamramadhan,

“Saya dan biasa kahwin dengan orang tua. Sejak umur 18 tahun habis sekolah terus kahwin. Ni kahwin kali kedua,” ujarnya di TikTok.

Apabila diajukan soalan mengenai suami pertama, wanita berkenaan mendedahkan bahawa bekas suaminya itu sudah meninggal dunia akibat sakit jantung sebelum Nik bertemu dengan pasangan baharu.

Dalam pada masa sama, Nik yang berasal dari Kuantan, Pahang juga menceritakan bagaimana dia dipertemukan dengan suami keduanya itu.

“Anda semua tak faham apa yang Nik rasa. Suami pertama dah meninggal sakit dada (sakit jantung).

Tangkap layar live yang dibuat oleh Nik di TikTok.

“Mak tiri Nik cakap ada orang datang rumah nak jumpa. Lepas tu mama cakap lelaki tua, Nik cakap tak apa mama, lelaki tua pun tak apa sebab Nik sayang warga emas.

“Mama cakap dia ada kereta ada rumah sendiri. Nik pun happy… senanglah nak bawa Nik pergi jalan-jalan.

Sekurang-kurangnya suami dia ada rumah dan kereta… mungkin sebab dia rasa kekurangan dia, kita tak tahu.

NETIZEN

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terkejut dengan pendedahan Nik.

Namun ramai antara mereka mendoakan agar perkahwinan kedua wanita itu bahagia hingga ke Jannah.

Komen netizen di TikTok.

“Dia ada cakap dekat komen. Sekurang-kurangnya suami ada rumah dan kereta. Mungkin sebab dia rasa kekurangan dia. Kita tak tahu. Sebab tu dia pencinta warga emas.

“Nik suka warga emas, biarlah dia kahwin. Kita yang minat emas ni teruskan minat kita. Kita tak ada warga pun tak apa.

“Dalam banyak-banyak emas. Emas 916 saja saya biasa. Yang lain belum biasa.

“Ini bukan father issues, ini grandfather issues,” komen netizen pada video.

Sumber: mStar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

 

Continue Reading

Viral

“Di luar kotak betul” – Pensyarah sempoi jadi individu ‘terpaling ikut tema’ majlis makan malam. Berbaloi!

Published

on

By

PENAMPILAN dan fesyen glamor pastinya menjadi pilihan untuk acara karpet merah.

Sama ada mengenakan busana mewah mahupun berjenama, rekaan pereka fesyen atau menyewa kostum demi menepati tema, setiap tetamu majlis sudah pasti tidak mahu kalah dalam bergaya.

Apakah dalam fikiran anda untuk majlis bertemakan karpet merah?

Bagi pemuda ini, penampilannya mungkin dianggap biasa-biasa tetapi netizen menyifatkannya sebagai berfikir di luar kotak dan kreatif!

Gayanya ternyata sangat menepati tema apabila dia menyarung sekeping karpet merah.

Begitulah idea yang terlintas dalam fikiran pensyarah Kolej Matrikulasi Sarawak (KMSw) di Sejingkat, Kuching, Ahmad Farid Yang Abd. Talib yang menghadiri majlis makan malam anjuran Kelab Rekreasi KMSw di Pusat Konvensyen Borneo Kuching (BCCK) di Kuching, pada Sabtu lalu.

Farid (belakang, dua, kiri) bersama rakan-rakan di majlis ‘KMSw Red Carpet Dinner 2023’.

Pemuda berusia 35 tahun itu pada mulanya mengakui kusut memikirkan apakah busana yang paling sesuai dipakai untuk mengikut tema yang ditetapkan bagi majlis ‘KMSw Red Carpet Dinner 2023’.

“Kalau tema red carpet atau karpet merah, orang mesti nak glamor atau sewa mahal-mahal saja. Saya fikir beli saja karpet merah saiz sederhana berharga RM20.

Kalau tema red carpet atau karpet merah, orang mesti nak glamor atau sewa mahal-mahal saja.

AHMAD FARID YANG ABD TALIB

“Nak beli karpet bersaiz lebih besar harganya RM60, mahal pula. Keadaan ekonomi sekarang tak berapa baik.

“Jadi, karpet harga RM20 ni saya potong di bahagian tengah dan sarungkannya, dengan saya berpakaian sukan di bahagian dalam,” katanya kepada mStar.

Farid berpengalaman sebagai pensyarah selama 10 tahun.

Senang disapa Farid, dia tidak menyangka terpilih sebagai pemenang bagi hadiah pakaian tercantik pada malam itu, dengan menerima hadiah berupa baucar beli belah bernilai RM50.

“Syukur Alhamdulillah, tak sangka menang sebab semuanya hebat bergaya. Saya dapat hadiah baucar shopping RM50, kiranya balik modal dan ada baki RM30,” ujar pensyarah Kimia dari Jabatan Sains ini.

Farid terpilih sebagai pemenang pakaian terbaik.

Berpengalaman sebagai pensyarah selama sedekad, Farid turut mendapat tempat ketiga dalam pertandingan menyanyi pada majlis tersebut.

“Semua orang nyanyi lagu sedih-sedih, tapi saya pilih untuk menyanyi lagu yang lebih ceria iaitu lagu tema cerita Gaban yang merupakan watak superhero,” katanya yang mengikuti pelbagai jenis kartun Jepun seperti Kamen Rider, Power Rangers, Gaban dan Ultraman.

Susulan tular video yang memaparkan dirinya berpakaian ‘karpet merah’, pemuda yang berasal dari Kuala Kangsar, Perak ini tidak kisah dirinya dilabel sebagai ‘Mr Karpet Merah’.

“Ia mungkin sekadar nama, tapi saya okay je. Kalau dulu student panggil saya dengan panggilan Sir, dan akan datang bertukar Mr Red Carpet… saya tetap sempoi, tak ada strict.

“Sebab viral juga, saya tak jadi nak potong karpet merah kepada dua bahagian. Ingatkan nak buat alas kaki, tapi saya simpan dulu buat masa ni,” kata anak sulung daripada lima beradik itu.

Gaya karpet merah yang dipilih turut menjadi perhatian rakan-rakan.

Menerusi ruangan komen di akaun TikTok @4zjee, rata-rata netizen terhibur dengan penampilan si jejaka ‘karpet merah’ ini.

“Di luar kotak betul.

“Terpaling ikut tema.

“Betul-betul red carpet dia pakai,” demikian antara komen netizen.

Sumber: mStar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

 

Continue Reading

Viral

“First time makan sushi” Gelagat Lelaki ‘Blur’ Tak Tahu Macam Mana Nak Ambil Sushi Buat Ramai Terhibur!

Published

on

By

Sushi merupakan makanan tradisional yang paling popular di Jepun, dan kini turut digemari di seluruh dunia. Sudah tentu ramai diantara kita yang merupakan penggemar sushi, sehinggakan sanggup datang setiap minggu semata-mata kerana ‘craving’ sushi.

Namun pun begitu, masih ramai pada hari ini yang masih belum mencuba untuk makan sushi, ada yang kerana tidak gemar makan makanan yang tidak masak sepenuhnya, ada juga yang kerana kekangan masa namun bila diajak oleh kawan-kawan atau keluarga, takkan lah kita tidak jamah kan?

Seperti kisah yang tular baru-baru ini dimana gelagat seorang pemuda ketika makan di restoren sushi buat kali pertama mencuri perhatian ramai.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok iaitu @abeuwais, kelihatan seorang lelaki sedang makan bersama rakan-rakannya yang lain.

Namun apa yang membuatkan ramai terhibur adalah dia tidak tahu cara untuk ambil sushi tersebut di mesin layan diri dan dia kelihatan teragak-agak untuk mengambilnya malah hanya ambil penutup sushi itu sahaja ketika sushi lalu disebelahnya.

Seperti kita tahu, satu pinggan di Sushi King mengandungi 2 (dua) sushi tetapi lain pula dengan beliau. Beliau cuba untuk mengambil satu keping sahaja sushi berkenaan.

“Bila first time makan sushi . nasib kawan habaq” tulisnya di ruangan kapsyen.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen terhibur melihat telatah lelaki tersebut yang ‘blur’ tak tahu bagaimana nak ambil makanan jepun itu.

Bukan itu sahaja, segelintir daripada netizen juga akui pernah berdepan dengan situasi yang sama ketika pertama kali datang ke restoren sushi.

Antara komen warga maya:

“Dia punya blur tak berlakon”

“Hahahaha sepotong sepotong dia nak amik”

“hahaha kau dah kenapa uwais angkat penutup tu je.. nasib baik sempat ambil sushi tu”

“Kalau kau tak marah dia bang, mesti dia amik 1 pastu tutup balik”


Video yang di laman TikTok:

@abeuwais Bila first time makan sushi . nasib kawan habaq . #foryou #fyp #fypage #ejassikit#uwaispargoy #masukberandafyp original sound – 🧾 – rizzjack

Video:

https://www.tiktok.com/@abeuwais/video/7169546990450248987?is_from_webapp=1&sender_device=mobile&sender_web_id=7149765875909101057

Sumber: yoy.my

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

 

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.